Retales.. pinceladas de mi vida como madre... un compendio, espero que no muy anárquico, de videos, artículos, libros, imagenes, música, viajes, gastronomía, olores, sonidos ... que forman parte de mi identidad y también de la mis hijas.



Este Blog esta realizado bajo la licencia de creative commons, las imagenes que aquí aparecen así como algunos de los textos estan recogidos de internet en el caso de que alguno sea suyo y no desee que aparezca por favor comentenoslo e inmediatamente será eliminado

Many of the images displayed on this site are copyrighted, and are used here only for purposes of education . All rights are reserved by the artists who created the works referenced here.

lunes, 28 de febrero de 2011

Teo es disfressa

Una colección de libros muy interesante, didáctica y divertida... lo tiene todo.


Guia didàctica per a pares i educadors. Isabel Martí
 En Teo descobreix món és una col·lecció de Timun Mas per a nens de 2 a 7 anys.
Aquest llibres pretenen estimular la imaginació del lector a partir de disferents centres d´interès. De la mà d´en Teo, el nen podrà identificar-se amb els diversos personatges i situacions, i reviurà moments de la seva vida quotidiana.
Les aventures d´en teo omplen un espai educatiu considerable en el creixement dels nens. ja de molt petits, mentre segueixen les explicacions de l´adult, els agrada objectes i situacions que els són familiars i amb què s´identifiquen. Quan són més grans, llegeixen els contes sense ajuda gràcies als textos breus i clars que acompanyen cada il·lustració..... el llibre compleixi la seva funció de la manera més eficaç, es de gran importàn que els pares i els educadors hi participin acitivament. per això han d´acompanyar el nen quan mira cada pàgina i estar atents a les preguntes i els comentaris que aquest faci en trobar-se davant situacions noves que criden la seva atenció, o bé davant objectes desconeguts per a ell. Així mateix, els educadors ajudaran a centrar l´atenció del nen en allò que ell haurà observat o que serà més interessant de cada làmina i, per tant, convíndrà fer ressaltar.
En funció de l´edat dels lectors, centrarem llur atenció en uns aspectes o en un altres. Si són molts petits, n¨hi haurà prou d´anomenar els objectes i els personatges que hi apareguin; els més grans ja tenen capacitat per comprendre situacions globals i circumstàncies diverses, i poden seguir el fil temporal de la història. Tanmateix, en ambdós casos, intentarem en tot moemnt que relacionin allò que veuen amb allò que pensen, senten i coneixen.



Aquests llibres constitueixen un instrument didàctic útil, alhora que estimulen la curiositat infantil, desenvolupen la capacitat d´observacio i fomenten la lectura i l´expressió en tots els nivells.

1 comentario:

  1. Nos gusta Teo.Tenía una entrada medio hecha sobre estos cuentos. Cuando llegó mi hija me sirvieron muchísimo para enseñarle cosas tan cotidianas como qué es un supermercado, celebrar el cumpleaños (mi hija no sabía nada sobre cumplir años),el tren,estar enfermo, la familia... además son tan antiguos (algunos los han modernizado)o las cosas han cambiado tanto que aparecen objetos y situaciones que ya no existen o no se usan.
    Un abrazo
    Itsaso

    ResponderEliminar