Retales.. pinceladas de mi vida como madre... un compendio, espero que no muy anárquico, de videos, artículos, libros, imagenes, música, viajes, gastronomía, olores, sonidos ... que forman parte de mi identidad y también de la mis hijas.Este Blog esta realizado bajo la licencia de creative commons, las imagenes que aquí aparecen así como algunos de los textos estan recogidos de internet en el caso de que alguno sea suyo y no desee que aparezca por favor comentenoslo e inmediatamente será eliminado

Many of the images displayed on this site are copyrighted, and are used here only for purposes of education . All rights are reserved by the artists who created the works referenced here.

martes, 26 de octubre de 2010

Decàleg per una família compromesa amb la lectura...

1. És aquella que anima a llegir, fins i tot, abans que el seu fill o filla sàpiga llegir.Proporciona als seus fills llibres ben il·lustrats perquè els fullegin i s’hi recreïn. Mirant-ne les imatges és a bona manera de començar a amar la lectura.
2. És aquella que relata contes als seus fills/es, els recita rimes i poemes, els llegeix en veu alta i els omple les oïdes de musicalitat, màgia i fantasia. ESTABLEIXEN COM A RUTINA L’HORA DEL CONTE.
3. És aquella que dóna exemple llegint llibres, revistes, diaris i permet que els seus fills/es
els sorprenguin sovint amb un d’aquests a les mans.
4. És aquella que acompanya als seus fill/es a visitar exposicions, que assisteix a funcions
de titelles o teatre o altres espectacles culturals per anar afinant la sensibilitat i imaginació dels seus fills/es.
5. És aquella que es preocupa i s’interessa en conèixer novetats de literatura infantil i juvenil i comparteix i comenta les lectures amb els seus fills/es.
6. És aquella que acompanya els seus fills/es als llocs on són els llibres ( llibreries i biblioteques) per mirar i seleccionar-hi plegats.
7. És aquella que fomenta i té cura de la biblioteca familiar o personal, i destina, en la casa un lloc adequat per això.
8. És aquella que llegeix i aprecia, amb els seus fills/es, les publicacions que es fan al col·legio.
9. És aquella que comprèn que la compra d’un llibre no és res excepcional, sinó que ho considera part de les despeses d’educació del seu fill/a. De totes maneres, en les dates
remarcables, com ara aniversaris, reis,etc, no han de mancar).
10. És aquella que s’ocupa de veure alguns programes de TV adequats, pel·lícules de
vídeo, etc... amb els seus fills/es i que JUNTS, COMENTEN I COMPARTEIXEN
l’experiència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario